”DU KOM MED ALT DET DER VAR DIG”

Foredrag om digteren Jens Rosendals liv og forfatterskab

Hør historien om hvordan Jens Rosendal fik sangen ”Du kom med alt det der var dig” med i Højskolesangbogen, hvordan Poul Nyrup Rasmussen fik den med i Arbejdersangbogen og andre gode anekdoter om Danmarks mest populære kærligheds- og fællessang.

Jens Rosendal er den danske nulevende forfatter, som har flest sange i Højskolesangbogen. Hans sange synges ved alle lejligheder og af alle aldersgrupper.

Gennem hele sit liv har Jens Rosendal trådt frem og talt uretfærdighed og magtmisbrug imod. Ikke mindst har han kritiseret den fordømmelse af homoseksuelle, som han har mødt både i Folkekirken og uden for kirken. Jens Rosendal talte om mangfoldighed længe før det blev moderne.

Vi hører om, hvordan Jens Rosendal som 50-årig kastede sig ud i et kærlighedsforhold til en langt yngre mand, hvordan han mistede sin elskede og er landet på, at ”Så godt skulle det være”.

Undervejs synger vi en række af Jens Rosendals sange.

Foredraget varer 2 timer inkl. pause.
Foredragsholder psykolog Anne Knudsen.

Forfatter til bøgerne ”Du kom med alt det der var dig” om digteren Jens Rosendals liv og forfatterskab og ”Eva Smith. Jeg håber, jeg har gjort en forskel” om juraprofessor Eva Smiths liv og virke, der begge er udkommet på forlaget Gyldendal.

"Du kom med alt det der var dig"

DU KOM MED ALT DET DER VAR DIG - rundt om Jens Rosendals digte

Tag med på en rejse i Jens Rosendals digte og ”Farvernes landskab” og syng med på hans fantastiske sange.

I april 2019 udgav vi bogen "DU KOM MED ALT DET DER VAR DIG" på forlaget Gyldendal om den danske digter Jens Rosendals liv og forfatterskab.

Med udgangspunkt i bogen og vores mange samtaler med Jens Rosendal tilbyder vi foredrag og kurser inden for de mange temaer, som Jens Rosendal beskæftiger sig med.

SAT HER I FORVIRRINGSTIDEN er Jens Rosendals tale til ungdommen, hvor han understreger, hvor vigtigt det er, at vi stiller os i den rigtige kø, som han udtrykker det, og ikke den, som de andre har valgt til os.

FARVERNES LANDSKAB er blevet en signatursang for Vadehavet og marsken og danner den musikalske ramme for Jens Rosendals mange digte om naturen.

TROEN ER IKKE EN KLIPPE, hvor Jens Rosendal gør op med de religiøse dogmer, og man ser samhørigheden mellem Jens Rosendal, K.E. Løgstrup og Selma Lagerlöf.

DE DYBESTE LAG I MIT HJERTE er den ene af de to salmer, Jens Rosendal har i Den danske Salmebog. Salmerne placerer Jens Rosendal i selskab med de største digtere som Grundtvig og Brorson, og flere af hans digte er på vej i salmebogen.

Og endelig DU KOM MED ALT DET DER VAR DIG om Jens Rosendals svære kærlighed til den mand, som sangen er skrevet til. Om at stå ved den, du er, hvor svært det end kan være nogle gange.

Uanset om det er foredrag eller kurser, fører vi jer gennem et eller flere af disse temaer. Ved længere kurser inddrager vi også eksterne foredragsholdere, der relaterer sig til de temaer, Jens Rosendal skriver om, og vi sætter dem ind i en større og aktuel ramme.